Hra s osudem

0
(0)

Kniha je trochu zapeklitou feérií, trochu hororem i detektivkou a ve svém vyznění vlastně společenským románem. Hlavní hrdina Artur je vcelku jednoduchý člověk se sklonem k neobratnému lhaní i podvůdkům. Po Sametové revoluci v letech devadesátých podniká na Plzeňsku jako majitel stavební firmy. Prodělá bankrot, krizi v manželství, a tak odchází do Prahy.
Jeho další podnikání je obrazem společenského klimatu, jež by se dalo nazvat "nástupem českého všiváctví". Artur a jeho partnerka, scénáristka Evička, prožívají na vlastní kůži důsledky všech podlostí, nepravostí, hamižnosti i ztráty ideálů.
Menší infarkt, kdy Artur skončí v okresní nemocnici, ho přivede na myšlenku předstírat vlastní smrt.Všichni ho mají za mrtvého a on v přestrojení za ženu, svého bratra i jiné podoby, přichází pomstít křivdy i loupeže peněz.
Vyprávění toku děje je prolínáno Arturovou upřímnou osobní zpovědí. Setkáme se tu s typickými kauzami té doby: bílí koňové, falešné faktury, ukrajinští dělníci a jejich bosové, úplatní památkáři hlavního města, boj o zakázky, exekuce, proradní správci konkurzní podstaty, navrátilci jako velcí investoři, lichvářské půjčky, bulvár, povodně.
Jestliže Mrázek byl kmotr, postavy z románu jsou neméně úspěšní šibalové.

  • Nakladatel:
    Janova dílna
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 170 stran, 14,7 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 14,7 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 233

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.