Karnevals

0
(0)

Kolínský karneval jsem fotografoval v roce 1986. Po dlouhé nevoli a vzdoru jsem se na týden ponořil do rozpustilosti kolínské tradice. Vznikly obrazy, které byly rozhodující pro mou další cestu. Osvobodily mě od klasické černobílé fotografie a začal jsem malovat chemií. Nechal jsem se unášet atmosférou a pokusil jsem se ji zachytit. Karneval jako metafora života.
1991 Basilejská Fasnacht.
působivý začátek ve 4 hodiny ráno, zima a ticho před výbuchem tří dnů. Tak dlouho trvá Fasnacht v Basileji, která je tak jiná. Jaksi temnější a osobitější a přesto disciplinovaná. Žádní opilci ačkoliv se neustále slaví. Pokusit se jinými prostředky zachytit chování a zvyky. Barevný tón je hnědá, přes kterou je lehce kolorováno.
1993-1995 Carnevale di Venezia.
Slavnost bujných kostýmů, ladících s kulisou města. Commedia del Arte. V Benátkách slaví vlastní minulost a všechno vypadá jako na divadle. Hranice kýče je neznatelná. Barvy jsou zelená a modrá, jako vzduch, laguny a většina obrazů od Canaletta. Fotografování Carnevale di Venezia je neustálý pohyb v klišé. 1998 Nippeser Veedelszoch.
Celý původ působí provinčně. Skoro vojensky pochodují účastníci úzkými ulicmi Nippesu. Neostrost propůjčuje obrazům jistou dynamiku, která je ještě podtržena zkreslenou barevností.
V každé sérii jsem hledal barevnost, atmosféru a svéráznost toho kterého místa. Zpracováním v tmavé komoře jsem se pokusil prožité interpretovat.

V Praze výstava Karnevaly proběhla v galerii Pecka v květnu 2003.

  • Nakladatel:
    MAKUM
  • ISBN:
    3-89705-232-6
  • Popis: 1× kniha, 17,5 × 24,5 cm, česky, německy
  • Rozměry: 17,5 × 24,5 cm
  • Rok vydání:
    2002

Cena v obchodě: 196

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.