Krize duchovního vývoje

0
(0)

Od spirituální krize k vyléčení a znovuzrození.
Stále více lidí procházejících procesem osobní proměny zakouší různá duchovní nebezpečí – krize, kdy se proces růstu a změny mění v chaos až zdrcující. Jednotlivci procházející podobnými stavy mohou mít pocit, že vědomí jejich identity je narušeno, že jejich dosavadní hodnoty už neplatí a že se jejich osobnost prudce otřásá v samotných základech. V mnoha případech vstupují do jejich životů náhle a dramaticky nové mystické a duchovní skutečnosti, což může vyústit až ve strach a zmatek. V takových situacích mohou pociťovat děsivou úzkost, prožívat obtíže v denním životě, zaměstnání, mezilidských vztazích – a dokonce se obávat o své duševní zdraví.
Při odlišování těchto epizod od duševní choroby se moderní psychiatrie bohužel v naprosté většině případů mýlí. Proto jsou transformační krize často potlačovány běžnou psychiatrickou péčí, léky, či dokonce umístěním „pacienta“‘ do psychiatrického zařízení.
Mezi odborníky v oboru duševního zdraví a těmi, kdo studují duchovní rozvoj člověka, se ovšem vytváří nový pohled, v němž jsou takové krize nahlíženy jako transformativní průlomy, obsahující nesmírný potenciál pro fyzické i emoční léčení. Pokud jim porozumíme a budeme s nimi nakládat tvůrčím způsobem, mohou se tyto stavy duchovní krize stát branou k vyšším úrovním osobnosti a novým způsobům existence.
Tato průkopnická práce ukazuje, že v duchovní krizi je zároveň obsažen příslib duchovního rozvoje a obnovy.

  • Nakladatel:
    Holos
  • ISBN:
    978-80-905024-1-3, EAN:
    9788090502413
  • Originál:
    Spiritual Emergency
  • Překlad: Kysučan, Lubor
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 272 stran, 14,8 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 14,8 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2015 (2. vydání)

Cena v obchodě: 359

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.