Ministři, kulisáci a podkomouši

0
(0)

Velice čtivé příběhy ze života Mariána, který se ve svém dětství v komunismu ocitá mezi dvěma stranami. Vyrůstá a společně s ním se i příběh posouvá historií vpřed a zachycuje události z velmi osobního pohledu. Z komunistické doby nahlížíme do vtipných absurdit, tehdy běžných, které nám z dnešního pohledu přijdou vtipné, ale zároveň i trochu smutné. Příběh však nekončí se sametovou revolucí, ale ubírá se dál životem Mariána, jenž stále provázejí vtipné situace a vzpomínky na práci kulisáka, redaktora a na různá setkání, ať očekávána či náhodná – mezi nimi i setkání s Václavem Havlem.
Kniha je doplněna sesbíranými fórismy z autorova okolí, ať už vyřčenými jeho přáteli či jen odposlechnutými v tramvaji či na ulici.

Kristián Chalupa je absolventem brněnské Masarykovy univerzity. Je autorem mj. povídkových knih Hostina kulisáků a jiné podhostiny a V zahraničí a v podhraničí. Vystřídal řadu zaměstnání – pracoval jako skladový či stavební dělník, kulisák, pracovník propagace. Dvanáct let byl novinářem. Od roku 1999 působí na Úřadě pro ochranu hospodářské soutěže, jako jeho mluvčí a později i ve funkci ředitele odboru vnějších vztahů. Od svých deseti let se zajímá o politiku a novodobé dějiny a následně i o divadlo.

  • Nakladatel:
    Nakl. Šimon Ryšavý
  • ISBN:
    978-80-7354-108-4, EAN:
    9788073541088
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 171 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2012 (1. vydání)

Cena v obchodě: 224

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.