Života román textaře Ladislava Jacury

0
(0)

Příznivci dobré dechovky po generace znají a rádi zpívají písničky Už, kamarádi, pomalu stárnem; Jednou, dvakrát; Ty to víš; Pod jednou střechou; Muziko, muziko, česká; Šumavo, Šumavo; Nad Lužnicí svítá; Nad Vltavou se stmívá; Děvčátko z Ostravy; Na Marjánce každou neděli; Vstávej, moje nejmilejší; Zazpívej si po ránu; Povídá se, povídá; Dokud nám zdravíčko slouží; Ještě tu poslední…
To je pár ukázek ze 674 skladeb, kterým dal slova Ladislav Jacura. Textoval skladby nejen pro dechové kapely, ale i romantické písně, které znějí do tmy u plápolajících táboráků. Vždyť jeho věrnými kamarády byli Jarka Mottl či Eduard Ingriš – tvůrce slavné hučící „Niagary“.
Mnohé z toho přibližuje publikace „Už, kamarádi, pomalu stárnem aneb Života román textaře Ladislava Jacury.“ Poutavě líčí životní osud člověka, jenž se za Rakouska–Uherska narodil na Podkarpatské Rusi. Po příchodu do Prahy si získával dobré přátele – Karla Hašlera, Vlastu Buriana, Martina Friče, Theodora Pištěka, Zitu Kabátovou, Járu Kohouta, později Jaroslava Štercla, Waldemara Matušku a jiné celebrity. Také na ně vzpomíná a prozrazuje neznámé skutečnosti.
Věčně usměvavého Ladislava Jacuru naopak připomínají televizní tvůrce Gustav Oplustil, zpěváci Josef Zíma, Standa Procházka, Zorka Kohoutová, muzikanti Josef Vejvoda, Jan Slabák, Petr Fink a jiní.
Součástí knihy je neobvyklé CD. Oživuje textařův hlas, který doplňuje výběr z nejznámějších skladeb nahraných oblíbenou Vejvodovou kapelou. Unikátní publikace s mnoha originálními ilustracemi.

  • Nakladatel:
    Observatory Media
  • ISBN:
    978-80-904042-1-2, EAN:
    9788090404212
  • Popis: 1× kniha, 1× CD, vázaná, 430 stran, 17 × 24,5 cm, česky
  • Rozměry: 17 × 24,5 cm
  • Rok vydání:
    2009 (1. vydání)

Cena v obchodě: 320

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.