Žena v černém – Anděl smrti

0
(0)

Je podzim 1940, zuří druhá světová válka a na města Velké Británie dopadají německé bomby. Domy se hroutí, lidé umírají… Rodiče se loučí s dětmi a posílají je z Londýna na venkov, kde by pro ně mělo být bezpečněji. Skupinka školáků doprovázená dvěma učitelkami je ubytována ve starém, osamělém, zchátralém domě poblíž nevlídného močálu. Cesta k němu vede po přílivem zaplavované hrázi s podivným jménem Devět životů… Měli by tu být sami, ale brzy se ukáže, že tady na ně někdo – nebo něco? – čeká. Tajemné náznaky záhy přerostou ve smrtelné nebezpečí. „Kdykoliv ji někdo spatří, zemře dítě,“ tvrdí venkovský stařec, který však není zdaleka tak pomatený, jak se zdá. Jaká děsivá síla číhá v Domě u Úhořího močálu, aby si vzala to, po čem už nekonečná léta touží?

Chystá se rovněž filmové zpracování tohoto příběhu, v režii Toma Harpera. Hlavních rolí se ujali Helen McCrory (Harry Potter a Princ dvojí krve, Harry Potter a relikvie smrti, Skyfall) či Jeremy Irvine (Válečný kůň, Koleje osudu, Nadějné vyhlídky). Scénárista Jon Croker má na kontě první Ženu v černém či několik dílů Harryho Pottera. Premiéra plánována v roce 2015.

Kniha je volným pokračováním proslulého „duchařského“ románu Susan Hillové Žena v černém, který v podobě divadelní hry vyprodává hlediště na celém světě už od roku 1989. Stejnojmenný film s Danielem „Harrym Potterem“ Radcliffem v hlavní roli měl premiéru v roce 2012 a stal se největším kasovním trhákem mezi britskými horory.

  • Nakladatel:
    Metafora
  • ISBN:
    978-80-7359-412-1, EAN:
    9788073594121
  • Originál:
    Angel of Death
  • Překlad: Berounská, Blanka
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 216 stran, 12,9 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 12,9 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 174

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.