Kuba

0
(0)

Kuba, největší ostrov v Karibském moři, má svým návštěvníkům co nabídnout: nádherné pláže na severním pobřeží, města plná rozličných architektonických skvostů, pestrou směsici hispánských hudebních stylů, lahodný kubánský rum a samozřejmě ty nejlepší ručně balené doutníky na světě.
Kuba, největší ostrov v Karibském moři, má svým návštěvníkům co nabídnout: nádherné pláže na severním pobřeží, přírodní zátoky s korálovými útesy, města plná rozličných architektonických skvostů, od období baroka přes art deco až po betonová monstra z dílny socialistického realismu, pestrou směsici hispánských hudebních stylů, lahodný kubánský rum a samozřejmě ty nejlepší ručně balené doutníky na světě.
Kuba se za vlády komunistů jako by zastavila v čase. Zatímco okolní svět uhání vpřed mílovými kroky, na Kubě se život odehrává jako ve zpomaleném filmu. Připojení k internetu je tu stále popelkou, potemnělými ulicemi se prohání potlučené a záplatované americké „bouráky“ ze 40. a 50. let minulého století. Na venkově potkáte místo aut volské povozy, autobusy tažené koňmi, čínské bicykly a rikši. Typický kubánský příbytek je zařízen starožitným nábytkem, často děděným z generace na generaci.
Každý, kdo Kubu navštíví, si hospodářského úpadku země jednoduše nemůže nevšimnout. Nutno však objektivně dodat, že s takovou mírou všudypřítomné bídy, jaká je k vidění například v některých zemích Latinské Ameriky, se tu prostě nesetkáte. Uprostřed všemožných omezení a zákazů si ale můžete uvědomit, jak nezdolného ducha Kubánci mají. Jsou to neuvěřitelně houževnatí a trpěliví lidé, kteří si bez ohledu na útrapy užívají života naplno. S takovou pohostinností jako na Kubě se málokdy setkáte.
Obsah
Co byste měli vidět : starobylá města, úchvatné pláže či rozmanité přírodní krásy.
Tipy na zážitky: navštivte továrnu na doutníky, palírnu rumu nebo si na ulici zatančete sambu.
Seznamte se s místní kulturou, s kubánskou minulostí od koloniálních časů přes revoluci až po současnost.
Praktické rady: kde se ubytovat, najíst a jak cestovat.

  • Nakladatel:
    Lingea
  • ISBN:
    978-80-7508-128-5, EAN:
    9788075081285
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 144 stran, 10,5 × 14,4 cm, česky
  • Rozměry: 10,5 × 14,4 cm
  • Rok vydání:
    2015

Cena v obchodě: 260

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.