Pohřbívání panny

0
(0)

Napínavý detektivní román ze současnosti, ve kterém vraždu mladé dívky vyšetřuje policistka silných nervů s mozkem šachisty, ale maximálně citlivá k osudu dívky, kterou zradili přátelé.
V psychologicky napínavém detektivním románu srovnává autor dvě ženy. Krásnou a inteligentní mladou studentku, která se stane předčasně dospělou v pozlátkovém světě milionářů a celebrit. Lákavá budoucnost, která se před ní rýsuje, se definitivně rozpadne v okamžiku, kdy ji potká násilná smrt. Druhou hrdinkou románu je policejní vyšetřovatelka, která se snaží podle vlastních zkušeností pochopit, co hezkou chytrou dívku vtáhlo do nebezpečné hry na „pohřbívání panny“.

Charakteristika
Obětí vraždy je mladá dívka využívaná svým okolím. Doma neměla dobré zázemí a hledala porozumění jinde. Dokončuje gymnázium a intenzivně přemýšlí, co bude dělat dál. Její kamarád ze školy ji miluje, ale je špatně použitelný pro lásku a naprosto nepraktický pro život. Monika mu s převahou sděluje, že ho má ráda, ale jeho přátelství se jí možná bude hodit za deset let, až v životě něčím bude. Její předčasnou dospělost mají na svědomí její starší přátelé, s kterými začala naplno sexuálně žít a kteří ji uvedli do pozlátkového světa milionářů a celebrit. Moniku vlákají do hry na svatbu. Obřad se koná v noci v luxusním hotelu. Monika je už dost protřelá a dobře ví, jakou roli bude mít při svatbě jako nevěsta. V hotelu se sejdou jako svatební hosté mladé dívky pozvané hoteliérkou a budou bavit o něco starší bohaté pány při hostině. Mezitím doprovodí Moniku do manželské ložnice, kde bude pohřbeno její „panenství“. Ženich však pil přes míru, a přestože Monice dopředu zaplatil, usnul a tím svoji pannu doslova pohřbil. Monika sebrala peníze za svatební noc, nedotčená opustila chrápajícího prznitele a spěchala vstříc vrahovi. Když ji našli mrtvou, peníze neměla. Zabil ji spolužák, který ji romanticky miloval, dealer drog, který ji vydíral, nebo někdo jiný z polosvěta, v kterém se občas pohybovala? Vyšetřovatelka musí být velice dobrý psycholog a kombinátor, aby na tu otázku správně odpověděla i s důkazy.

  • Nakladatel:
    Šulc a Švarc
  • ISBN:
    978-80-7244-357-4, EAN:
    9788072443574
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 192 stran, 13,5 × 20,6 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 20,6 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 339

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.