Blbinky a bláto

0
(0)

Tak trochu anarchistická knížka německého biologa o tom, jak dětem umožnit navrátit se k jejich přirozenosti. Patlání se v bahně, stavění tajných domečků, chytání zvířat? Unikněte s námi ze zajetí betonu a krásně vybavených hřišť. Ať žijí svobodné hrátky v přírodě a s přírodou.
Oceněný novinář, biolog a filozof Andreas Weber spolu se svými dětmi Maxem (13) a Emmou (10) předvádějí, jak si děti mohou venku opět divoce a nevázaně hrát. Jejich návrhy sahají od spikleneckých pokynů, jak přeměnit vlastní zahradu v dobrodružnou zónu, až po výzvu k přestavbě školních dvorů a ulic měst v divoké přírodní prostory.
Knížka je manuálem živosti: bohatě ilustrované nápady pomáhají dětem do 12 let, aby samy tvořily, například vlastnoručně zbudované potůčky, vlastní přírodní hřiště a skryté domečky na stromech. Pryč se studenými, sterilními parky, vzhůru za tvořivým, opravdovým životem v přírodě!
„Divočina je tam, kde si člověk může bez zábran hrát.“ – Gary Nabhan a Paul Trimble
„Potřebujeme lidi, kteří mají dost odvahy na to, aby vydrželi ve městech a znovu je proměnili v divočinu.“ – David Abram
„Hra je nejvyšší formou bádání.“ – Albert Einstein
„Andreas Weber odhaluje samozřejmost, které je vším, jen ne samozřejmou: živlem dětí je příroda. A vhodná je i pro dospělé.“ – Reinhard Kahl, výchovný vědecký pracovník, autor a spoluzakladatel sítě „Archív budoucnosti“ (Archiv der Zukunft).

  • Nakladatel:
    DharmaGaia
  • ISBN:
    978-80-7436-057-2, EAN:
    9788074360572
  • Originál:
    Das QuatschMatsch-Buch
  • Překlad: Čeřenová, Jana
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 134 stran, 13 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 242

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.