Člověk Havel

0
(0)

Václav Havel – bezpochyby mimořádný lidský fenomén a neobyčejně odvážný muž s neuvěřitelným myšlenkovým obsahem i odkazem. Vždyť změnil Česko a napomohl proměně střední a východní Evropy. Nejdříve literát a významný dramatik, potom disident i vězeň a nakonec prezident všech Čechů, ale zejména Člověk.
A právě silné člověčenství se prolíná plně autorizovanou knihou, která vychází v rámci významných narozenin Václava Havla, muže vzrůstem menšího, ale významem naprosto jedinečného. Ať jste téměř na jakémkoliv místě naší planety a vyslovíte jeho jméno, získáte pomyslnou vstupenku do světa. Jednoduše – každý ví…
Ne každý však ví o rozmanitých polohách Havlovy složité a vzácně barvité a duchem obdařené osobnosti. Autor je poodhaluje po vzájemném setkávání a rovněž prostřednictvím pohledů obou manželek, Olgy a Dagmar, a významných lidí, které ho důvěrně znali či znají.
Neobyčejně zajímavé jsou třeba také postřehy osobního strážce Petra Pávka, který po boku svého prezidenta strávil více než dvě desetiletí. Kniha zkušeného autora je objevná a zároveň přitažlivá zejména tím, že Václava Havla představuje takového, jaký skutečně je, upoutá i originální fotografickou výpravností /fotografové VH Oldřich Škácha a Bohdan Holomíček/.

  • Nakladatel:
    Imagination of People
  • ISBN:
    978-80-904662-5-8, EAN:
    9788090466258
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 216 stran, 17 × 24 cm, česky
  • Rozměry: 17 × 24 cm
  • Rok vydání:
    2011

Cena v obchodě: 253

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.