Souchotě a jiná slova

0
(0)

Nezaměnitelné vypravěčské umění Torgny Lindgrena a exotický severský kolorit jeho silných příběhů už český čtenář zná z románů Čmeláčí med nebo Přerušený příběh. Povídkový výbor Souchotě a jiná slova představuje tohoto žijícího švédského klasika také coby fantastického fabulátora: Setkáme se například s vynálezcem Juliem, který začátkem 20. století na vlastní pěst vynalezl parní stroj, elektřinu, telefon a stroj věčnosti, či se svérázným Samuelem, který má smrtelnou hrůzu ze slova „souchotě“ a moc dobře ví proč. Nebo nás autorova živelná fantazie zavede do začarované středověké vesnice Prazalanz, kam ještě nikdy nikdo netrefil, do vídeňské domácnosti skladatele Mahlera, či na pohřeb Thomase Manna, který se vinou nečekané návštěvy ze Sovětského svazu zvrhne v groteskní podívanou.
Pro Lindgrenovy povídky, historky, legendy a báchorky se často používá označení „magický realismus“. Je to však magický realismus, jak ho u nás ještě nikdy nikdo nepoznal.
Tato kniha je jako jedna z prvních v ČR vytištěna na FSC papíře. FSC je prestižní, mezinárodně platný certifikát, který značí výrobky z ekologicky a sociálně šetrného lesního hospodaření v 80 zemích světa.

  • Nakladatel:
    Nakladatelství Vakát
  • ISBN:
    978-80-903815-4-4, EAN:
    9788090381544
  • Překlad: Kuzmičová, Anežka
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 184 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2008 (1. vydání)

Cena v obchodě: 206

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.