Za dveřmi mateřské školy

0
(0)

Autorka knihy Daria Fialová téměř 40 let života zasvětila mateřské škole. Zpočátku coby učitelka, mnohem delší čas jako ředitelka. Působila v prestižní MŠ uprostřed Prahy, ale také na venkově. Všude sbírala zkušenosti. Činnost v MŠ spíše než za běžné zaměstnání považovala za své poslání. Ani nepřekvapí, že se k ní dodnes rády hlásí „děti“, které už často mají vlastní potomky.
Kniha je o hledání cesty dobra při výchově dítěte. Má to hluboký smysl a význam i pro ty, kteří přijdou po nás. Zajímá vás, co prožívá vaše dítě v MŠ, když není s vámi? Jak jej připravit pro vstup do tohoto předškolního zařízení? Co by mělo později zvládat před vstupem do školy základní ? Kdy se rozhodnout pro odklad školní docházky?
Bohaté autorčiny zkušenosti ukazují, co je důležité pro spokojený život předškolního dítěte. Jak nezranit jeho duši a vysvětlit rozličné problémy (např. rozvod). Najdete vyzkoušené návody, jak vychovávat, volit odměny a vyhýbat se trestům.
Autorka objasňuje řadu vývojových procesů, abyste svoje dítě lépe pochopili. Situace z barevné životní mozaiky přibližuje nejen na základě zkušeností ve školství, ale také matky a posléze babičky.
Dětský svět popisuje s jeho opravdovostí a s řadou humorných situací, které z této skutečnosti vyplývají. Zařazuje překvapivé výroky dětí. Dospělý se při četbě nejenom poučí, ale i zasměje. Přítomnost humoru při výchově dítěte je známkou toho, že jsme schopni nadhledu a ulehčení mnoha zapeklitých situací. Humor je kořením života nejenom dospělých, ale také dětí!
Obsah knihy zkušené pedagožky Darii Fialové se pro vás může stát opravdu spolehlivým kompasem při důležitém putování k nejlepšímu vychování milovaného dítěte!

  • Nakladatel:
    Krigl
  • ISBN:
    978-80-88104-15-5, EAN:
    9788088104155
  • Ilustrace: Pavlík, Miroslav
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 232 stran, 15,2 × 21,4 cm, česky
  • Rozměry: 15,2 × 21,4 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 194

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.