České trolejbusy

0
(0)

Ucelená a poutavá publikace o minulosti a současnosti trolejbusů v České republice. Seznamuje čtenáře s jejich počátky a obrovským boomem na přelomu čtyřicátých a padesátých let minulého století a vysvětluje propad začátkem let sedmdesátých. Popisuje technická řešení, překážky a úspěchy prvních pokusů o vytvoření ryze české trolejbusové dopravy i různé technologie, které trolejbusy provázejí až do dnešního dne.
Kniha Martina Haráka zahrnuje komplexní pohled na celou Českou republiku, různé tuzemské výrobce a věnuje se i zahraničním vozidlům. Přiblíží osobní vzpomínky lidí, kteří byli přímo u vývoje některých modelů a představí, jaké místo zaujímá trolejbusová doprava v 21. století. Nezapomíná ani na kuriozity a slepé uličky vývoje. Určitě zaujme i stručný průvodce historií trolejbusové dopravy ve světě.
Publikace České trolejbusy je plná fotografií a jiných nikdy nepublikovaných obrazových materiálů, ale také například mapek trolejbusových sítí, ukázek zahraničních vozidel a jedinečných barevných technických nákresů. Vydejte se s Českými trolejbusy na projížďku historií a poznání odvětví, které spoluutvářelo současnou podobu našich měst.
V publikaci mimo jiné najdete:
– dosud nepublikované dobové fotografie
– technické informace, barevné nákresy trolejbusů
– mapky současných i zaniklých trolejbusových sítí v ČR
– vzpomínky konstruktérů
– zahraniční vozidla

  • Nakladatel:
    Grada
  • ISBN:
    978-80-247-5552-6, EAN:
    9788024755526
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 160 stran, 22,5 × 17,1 cm, česky
  • Rozměry: 22,5 × 17,1 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 288

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.