Jiří Šalamoun … a ještě tohle!

0
(0)

Jiří Šalamoun slaví v letošním roce osmdesáté narozeniny. Tento osobitý a jedinečný grafik je znám po celé Evropě, po dlouhou dobu působil jako profesor nejen v Čechách, ale i v Německu. Vychoval nepřebernou řadu vynikajících následníků a pro mnohé z nás je znám jako autor mnoha ilustrací, plakátů a obalů gramofonových desek. Snad nejvíce ale vstoupil do povědomí národa svým nezapomenutelným večerníčkem: Maxipes Fík.
Málokomu je však známo, že se projevoval i jako autor filosofických textů a básní, v nichž překvapuje nezadržitelnou fantazií a moudrostí vidění okolního světa.
V roce 2015 proběhne po celé naší republice několik výstav, které nám tohoto mistra svého oboru představí. Především k této příležitosti jsme se rozhodli zaznamenat jeho hlas. Jeho vyprávění o životě, o dětství, o studentských letech, o jeho úspěších a nezdarech. S obdivuhodnou moudrostí se ohlíží za uplynulými lety a s ohromnou radostí recituje své verše.
Záznam doplňují přednesem Šalamounových veršů Jana Trojanová a Václav Knop. Hudbou na bicí nástroje doprovází Markéta Mazourová.

  • Nakladatel:
    Kanopa
  • EAN:
    8594169900087
  • Popis: 1× CD, délka 56m, česky
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 450

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.