Operační centrum – Zákon války

0
(0)

Když v Turecku vyletí do povětří hráz životně důležité přehrady, mohlo by se zdát, že by tragická situace, která nastala po výbuchu, měla zajímat jen zainteresované strany, které musejí řešit náhlý katastrofální nedostatek vody v oblasti.
Avšak výbuch má své hlubší příčiny: kurdští separatisté chtějí tímto způsobem vyvolat válku mezi Tureckem a Sýrií. Předpokládají, že ta by se neomezila jen na účast dvou válčících stran, ale přitáhla by do citlivé oblasti pozornost i síly všech významných hráčů na světovém politickém poli. A to by Kurdům umožnilo upoutat pozornost ke svým vlastním požadavkům a tak znovu nastolit otázku vlastního státu.
Strany zapletené do konfliktu však podcenily zdánlivého outsidera, hráče, s jehož účastí nikdo nepočítal. Operační centrum, zřízené s tichým souhlasem amerických politických a vojenských špiček, které však zavírají oči a dělají, že neslyší, kdykoli vstoupí Op-centrum do hry svými často neortodoxními metodami, vyslalo do oblasti své špionážní vozidlo, vybavené špičkovou elektronikou.
Brzy všechny strany konfliktu mají poznat, že se přepočítaly, když s touto organizací zřízenou pro řešení krizových momentů ve svých plánech nepočítaly.
I ve čtvrtém příběhu ze série Operační centrum projevují oba autoři, bestsellerista v oblasti geopolitických a technothrillerů Clancy a vědec a specialista na řešení krizových situací reálné politiky Pieczenik, znalost aktuálního rozvržení sil ve světě. Na pozadí napínavého děje, ve kterém nešetří svými odbornostmi a zahrnují nás politickými spekulacemi i popisy technologických novinek ve službě teroristů i jejich protivníků, vyvstává možná alternativa skutečného vývoje ve světě.

  • Nakladatel:
    BB art
  • ISBN:
    80-7257-548-1, EAN:
    9788072575480
  • Originál:
    Op-Center, Acts of War
  • Překlad: Špalek, Jiří
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 348 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2001

Cena v obchodě: 359

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.