Nikdykde

0
(0)

Pod ulicemi Londýna je svět, o kterém se většině lidí nikdy ani nesnilo. Město nestvůr a světců, vrahů a andělů, rytířů v brnění a bledých dívek v černém sametu. To je Londýn lidí, kteří propadli škvírami.
Richard Mayhew se s tímto jiným Londýnem seznámí víc, než je mu příjemné. Jediný dobrý skutek ho vytrhne z jeho klidného a spořádaného života a uvrhne ho do světa, který je pro něj záhadně známý a zároveň naprosto bizarní.
Žije v něm dívka, která si říká Dvířka, a lidé (dvě nohy, dvě ruce, i hlavu mají… asi jo, asi se jim dá říkat lidé), kteří ji chtějí zabít. Je tam také anděl jménem Islington, který žije v síni ozářené svícemi, a Starý Bailey, jenž bydlí na střechách. Jsou tam inteligentní krysy a krysomluvčí, a také Hrabě, jehož Dvůr se schází ve vagónu podzemní dráhy. Noční most chrání nebezpečnou cestu na Pohyblivý trh, v kanálech žijí lidé, v labyrintu Bestie. Jsou tam nebezpečí a rozkoše, na jaké fantazie nestačí.
A Richarda, který netouží po ničem jiném, než se dostat domů, čeká právě pod ulicemi jeho rodného města zvláštní osud – NIKDYKDE.

  • Nakladatel:
    Polaris
  • ISBN:
    80 – 7332 – 086 – X, EAN:
    9788073320867
  • Překlad: Vojtková, Ladislava
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 320 stran, 13 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2011 (2. vydání)

Cena v obchodě: 242

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.