Zebry v nemocnici

0
(0)

Když je člověk hodně nemocný, tak spí a nemá chuť nic dělat. Ale když je mu líp a musí ještě být v posteli a je malý a neumí si ještě číst dlouhé romány…tak má dlouhou chvíli. Cesta domů nabízí smysluplné a veselé využití takového času nemocným dětem a nejen jim. Snažíme se ukázat, že čas nemoci není jen těžký, ale může být šancí k zastavení se a tvoření toho, na co normálně nemáme čas.
Začínáme vydávat řadu knížek, které neskončí přečtením pohádek: děti je obydlí, dotvoří podle sebe a mohou si s nimi hrát. Nebo je pak mohou někomu darovat – daleko hezčí, než když je dostaly.
Knížka z edice Bludiště nás zavede za dětmi a zebrami do nemocnice. Děti v nemocnici? Zebry v nemocnici? Obojí je možné v trochu kouzelných pohádkách spisovatelky a herečky Marky Míkové, která mimo jiné hraje v nemocnicích dětem divadlo.
Knihy z této řady jsou nevšední: děti z nich vlastnoručně vytvoří zajímavější knížky, než které dostaly. Za pomoci nůžek a lepidla jim vznikne v knížce pokoj a vlak, s nimiž si lze hrát a různě je dotvářet podle své fantazie. Souběžně se děti hravou formou učí, že když je člověk nemocný, nemusí to být jen smutné a špatné. Design Adriany Skálové výtvarně zpracovala Martina Špinková.
Kniha vyšla v edici Bludiště a patří do řady s názvem "Knížka ke čtení, vyrábění a hraní nejen pro nemocné děti".

  • Nakladatel:
    Cesta domů
  • ISBN:
    978-80-905809-6-1, EAN:
    9788090580961
  • Ilustrace: Špinková, Martina; Skálová, Adriana
  • Popis: 1× kniha, sešitová, 40 stran, 21 × 22 cm, česky
  • Rozměry: 21 × 22 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 59

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.