Vúdú

0
(0)

Kniha poutavě shrnuje informace o tomto synkretickém afro-karibském náboženství a je vhodnou četbou nejenom pro zájemce o teoretickou část této problematiky, ale i pro osoby se zájmem o praktickou stránku věci, kteří zde naleznou údaje o filosofických a kosmologických základech vúdú, i množství užitečných rad a návodů.
Tato kniha v sobě spojuje populárně-naučný text s hloubkou antropologicko-religionistické studie. Obsah knihy je ojedinělý nejen svým rozsahem a zveřejněním mnoha informací, které doposud nebyly v českém prostředí publikovány, ale i uvedenými možnostmi praktikování vúdú v našich podmínkách.
Autorka čtivě zpracovává údaje o vúdú od jeho afrických kořenů, přes historii a vývoj na Haiti, až k popisu tamních božstev. V knize dále naleznete kontroverzní témata jako je obětování či posedlost. Dále popis významu snů, rituálních pomůcek a nástrojů, zahrnující i slavné vúdú panenky, temné stránky vúdú včetně fenoménu zombie a lidských obětin a množství původních i novodobých receptů zahrnující prášky, oleje a množství rostlin a dalších korespondencí.

  • Nakladatel:
    Vodnář
  • ISBN:
    978-80-7439-071-5, EAN:
    9788074390715
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 494 stran, 15,2 × 21,8 cm, česky
  • Rozměry: 15,2 × 21,8 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 338

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.