Alenka v kraji divů

0
(0)

Audiokniha na třech CD ve formátu audio CD. Můžete se poslechnout plnou verzi klasického románu v podání Jiřího Ornesta.

Malá Alenka si žije docela obyčejným životem, až do chvíle, kdy potká Bílého Králíka a hupne za ním do králičí díry. Od tohoto okamžiku se její život promění v neuvěřitelné dobrodružství. Na své cestě potká ty nejpodivnější a nejúžasnější postavičky, které si kdo umí představit. Brzy zjistí, že v kraji divů není nikdo ani nic obyčejné a už vůbec ne Kloboučník, Zajíc Březňák, Kočka Šklíba, Vévodkyně, Houseňák nebo Paželv.

JIŘÍ ORNEST (1946) – Od roku 1990 je ve stálém angažmá v Divadle Na zábradlí, kde působí nejen jako herec, ale také jako překladatel, autor a režisér (např. Tragédie mstitele, V Altánu, Happy end). Uplatňuje se rovněž jako textař, bohatá je jeho spolupráce s rozhlasem. Účinkuje v televizních inscenacích (Vernisáž, Zítra to spustíme) a českých filmech (Šakalí léta. 1993, Golet v údolí, 1995, Hanele, 1999, Mistři, 2004). Za roli Ludwiga ve hře T. Bernharda Ritter, Dene, Voss získal Cenu Alfréda Radoka. LEWIS CARROLL (1832-1898) – Charles Lutwidge Dodgson známý pod pseudonymem Lewis Carroll, byl anglický spisovatel, matematik, logik, učenec a také výborný portrétní fotograf. Ačkoliv si po celý život nebyl úplně jistý v kontaktu s dospělými lidmi, neplatilo to ve vztahu k dětem. Lewis Carroll objevil neznámou zemi – království dětí, kde platily zákony dětské fantazie a hra byla „vážným“ obsahem života. Naučil se nezkaženému slovosledu dětské řeči a samozřejmosti dětských myšlenkových zvratů. Pochopil, že děti nejsou nelogické, ale že mají svou dětskou logiku.

  • Nakladatel:
    Tympanum
  • EAN:
    8594072275012
  • Interpret: Ornest, Jiří
  • Popis: 3× CD, délka 3 hod., česky
  • Rok vydání:
    2007

Cena v obchodě: 199

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.