Občanský zákoník 2014

0
(0)

Přinášíme nové vydání úplného znění tří zcela nových základních občansko- a obchodněprávních předpisů, které nabyly účinnosti dnem 1. 1. 2014 – nového občanského zákoníku, zákona o obchodních společnostech a družstvech (o obchodních korporacích) a zákona o mezinárodním právu soukromém.

Nejdůležitější změny v soukromém právu
Nový občanský zákoník 2014 přináší řadu změn ve všech oblastech – obecné části, rodinném právu, věcných právech, smluvním právu či v náhradě škody. Zavádí se nové instituty (právní jednání, právo stavby aj.), dochází ke změnám v pojetí některých stávajících institutů (věci, nemovitosti, kontraktačního procesu aj.). Velký význam mají rovněž přechodná ustanovení nového občanského zákoníku.

Změny v právu obchodním
S účinností k 1. 1. 2014 dochází k podstatným změnám rovněž v právu obchodním. Současný obchodní zákoník je zrušen a nahrazení zcela novým právním předpisem. Mění se systematika tohoto právního předpisu, zavedeny jsou nové právní instituty potřebné pro obchodní praxi, zdůrazňuje se soukromoprávní povaha obchodního práva a jeho vazba na nový občanský zákoník, protože úpravu většiny situací řešených dosud obchodním zákoníkem převzal nový občanský zákoník.

Mění se také mezinárodní právo soukromé
V rámci celkové rekodifikace soukromého práva dochází s účinností od 1. 1. 2014 také k nové úpravě mezinárodního práva soukromého.

Přehledné zpracování úplných znění
K lepší orientaci v nových zákonech čtenáři pomůže podrobný obsah této publikace či odkazy po stranách knihy.

Prováděcí a související zvláštní právní předpisy
Toto 3. vydání knihy je doplněno o prováděcí právní předpisy k novým zákonům a rovněž jsou uvedeny v knize zvláštní právní předpisy.

  • Nakladatel:
    Anag
  • EAN:
    9788072638550
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 912 stran, 14,6 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 14,6 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2014 (3. vydání)

Cena v obchodě: 143

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.