Země divů

0
(0)

Doktorka Marina Singhová sdílela malou laboratoř ve farmaceutické společnosti Vogel se svým spolupracovníkem Andersem Eckmanem celých sedm let. Když ovšem přijde zpráva, že Eckman zahynul, změní se život nejenom jeho manželce Karen a třem malým potomkům, ale i Marině. Je třeba se vydat do tajemných brazilských pralesů a zjistit, co se Andersi Eckmanovi vlastně stalo.

Kromě pravdy o mužově osudu však zelená amazonská flóra, tamní nebe, vody a říční břehy skrývají ještě jedno velké tajemství, díky němuž by civilizovaná společnost mohla překročit své dosavadní možnosti. Stojí za ním záhadná a nevyzpytatelná doktorka Annick Swensonová, která vyvíjí svůj ambiciózní, přelomový lék, a to i za cenu překročení hranic lékařské etiky. Marina, někdejší studentka charismatické, ale autoritativní a despotické doktorky, musí opakovaně čelit nástrahám smrti. Bude si muset poradit s nebezpečnou anakondou i s kanibalským kmenem amazonských indiánů…

Příběh inspirovaný orfeovským mýtem vypráví o sestupu do pralesní říše stínů a o snaze vyvést odsud člověka, který údajně zemřel na hadí uštknutí. Místo cesty za gnostickým poznáním jsme svědky vědeckého výzkumu, jehož metody jsou možná v tuto chvíli ještě omezené, což ale neznamená, že jednou třeba neumožní dojít k pochopení zatím neprozkoumaných zákonů přírody.

Kniha byla vybrána redaktory Amazon.com mezi dvacet nejlepších knih roku 2011, záhy po vydání se také stala bestselerem New York Times.

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7462-077-5, EAN:
    9788074620775
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 422 stran, 13 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2012

Cena v obchodě: 423

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.