Životní lži a rodinná tajemství

0
(0)

Pravdivý člověk ví, kdo je. Stojí si za svým a sám sobě se nezpronevěří. Každý z nás má ovšem někdy pocit, že není schopen čelit bolestným pravdám. Vyhýbá se jim a oddává se iluzím, z nichž se mohou vyvinout životní lži. Ještě kritičtější důsledky mají rodinná tajemství. Děti hledají "vinu" za podvědomě vnímaná, ale nikdy nevyslovená tajemství a nevyřešené konflikty u sebe, což negativně ovlivňuje jejich vnímání světa i sebe samých.
Jak životní lži, tak rodinná tajemství brání lidem rozpoznat realitu a vést svobodný a bezstarostný život. Victor Chu ukazuje na mnoha názorných příkladech ze svojí psychologické praxe, odkud pocházejí mechanismy jejich vzniku a jak škodlivé mají důsledky. Především ale radí, jak se od nich oprostit a najít cestu zpět k sebepoznání a k upřímnosti. Lidé, kterým se to podaří, si mohou nově určit svoje místo v životě, klást si realistické životní cíle a žít v míru se sebou i se svým okolím.

Doktor medicíny Victor Chu (1946), je lékař a diplomovaný psycholog. Pracuje jako psychoterapeut a učitel tchaj-ťi a vyučuje na Gestalt-Institutu v Heidelbergu. V posledních letech se intenzivně zabýval rodinnými konstelacemi. Je také autorem úspěšných odborných knih. Společně se svojí manželkou mají tři děti a vedou psychoterapeutickou praxi v Neckargemündu u Heidelbergu.

  • Nakladatel:
    Eminent
  • ISBN:
    978-80-7281-417-6, EAN:
    9788072814176
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 160 stran, 12,5 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 12,5 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2011 (1. vydání)

Cena v obchodě: 178

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.