Kniha o těhotenství a dítěti

0
(0)

Čtvrté vydání čtenářsky úspěšné publikace srozumitelně a přehledně popisuje zásady plánovaného rodičovství a způsoby přirozeného i umělého otěhotnění. Po týdnech a měsících od prvních okamžiků těhotenství sleduje změny, které nastávají v těhotné ženě, vývoj zárodku a později plodu. Nové vydání knihy je navíc rozšířeno o unikátní embryologické fotografie. Předporodní péče, která je v České republice na velmi vysoké úrovni, je spojena s informacemi o správných hygienických návycích a životosprávě těhotné ženy. Nově jsou doplněny informace o cvičení těhotných žen a zejména o používání volně dostupných léků v těhotenství.
Podrobně je popsán porod, ať již přirozený nebo operační, císařský řez apod. Pečlivě a v celé své šíři jsou probrány všechny dnes známé postupy v tišení bolestí u porodu, od metod nefarmakologických až po epidurální analgezii. V kapitole o šestinedělí je brán zvláštní ohled na informace o příznivém vlivu kojení na dítě, připojena je nová kapitola o očkování dětí. S ohledem na fakt, že asi u jedné třetiny těhotných žen se vyskytnou nepravidelnosti, jsou zmíněny i některé příčiny rizikového těhotenství a nepravidelně probíhající porod a šestinedělí. Dosud nikdy nebylo lidstvo v situaci, že by se děti mohly rodit pouze rodičům, kteří si jejich narození skutečně přejí – proto jsou na závěr kapitoly o těhotenství zařazeny i základní informace o prostředcích a metodách moderní antikoncepce. Kniha je dále rozšířena o popis vývoje dítěte do dvou let jeho věku.
Text je doplněný o zajímavé a názorné ilustrace, obrázky a fotografie, včetně unikátních záběrů českých celebrit a sportovních párů, jejichž potomkům autor pomáhal na svět. První vydání publikace bylo v roce 2006 oceněno Charvátovou cenou v oboru popularizace vědy (cena Nadačního fondu dr. Paula Adriana Jana Janssena).

  • Nakladatel:
    Galén
  • EAN:
    9788072626533
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 776 stran, 16 × 22 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 22 cm
  • Rok vydání:
    2009 (4. vydání)

Cena v obchodě: 178

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.