Zlínské letectví

0
(0)

Knihu lze chápat jako populárně naučný pramen o bouřlivém vývoji letecké továrny v Otrokovicích za 80 let její existence. Obsahuje dějiny výroby od založení firmy Tomášem Baťou až po rok 2004, s uvedením pracovníků významně se podílejících na vývoji výrobků včetně popisů letounů bezmotorových i motorových s pevnými či pohyblivými křídly, motorů a navijáků zde vyrobených, které byly dodány do mnoha koutů světa, kde letectví zapustilo kořeny. Jsou zde zachyceny i rozličné organizační proměny podniku, z nichž mnohé mu ne vždy prospěly.
Z knihy lze pochopit, že ani úspěšný letecký průmysl patřící mezi nejprogresivnější odvětví průmyslu to neměl u nás lehké. A nemá ani dnes. Výroba letadel, jakkoliv úspěšná, je velmi křehkou činností, která je kdykoliv zranitelná za cenu nemalých ztrát nejen pro ty, jichž se dotýká bezprostředně, ale i pro celou společnost. I o tom tato kniha vypovídá.
Publikace přesto přináší zadostiučinění o obětavé práci lidí, jejich nadšení, umu, vytrvalosti a touze dokázat víc než jejich předchůdci. Je balzámem pro ty, kdo svázali svoji práci s letectvím a i pro budoucnost jsou jistotou, že letectvu a létání patří oprávněně významné místo v naší společnosti, a to i přesto, že nekompetentní rozhodnutí jednotlivců či organizací může vytvářet na této cestě dost a dost překážek.

  • Nakladatel:
    Muz. jihovýchodní Moravy Zlín
  • ISBN:
    978-80-87130-10-0, EAN:
    9788087130100
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 200 stran, 21,8 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 21,8 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2009 (1. vydání)

Cena v obchodě: 441

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.