Hra o manželství

0
(0)

Další kniha držitele Pulitzerovy ceny a autora mezinárodních bestsellerů The Virgin Suicides a Middlesex (česky Hermafrodit, BB art), jedna z nejočekávanějších literárních událostí dekády.

Madeleine Hannaová je svědomitá anglická studentka, která trochu zaspala dobu. Zatímco počátkem 80. let všichni čtou Derridu, ona se šťastně noří do díla Jane Austenové a George Eliotové: šiřitelek manželských pletich, jež jsou hlavním tématem nejvýznamnějších anglických románů. Madeleine se podle názoru svých bohémštějších přátel obléká trochu příliš "hezky a úhledně"; je to dobrá kamarádka, ale i když je hezká, její milostný život na vysoké škole tak úplně nesplňuje očekávání.
Na jaře svého posledního roku na vysoké škole se Madeleine zapíše do kurzu sémiotiky, aby zjistila, "o čem to všichni pořád mluví". A z důvodů, které nemají nic společného se školou, už život ani literatura nikdy nebudou stejné. Nebudou stejné poté, co se zamiluje do Leonarda Mortena – charismatického osamělého muže, darwinisty a ztraceného oregonského hocha -, člověka se zdánlivě nevyčerpatelnou energií. A už vůbec ne poté, co se v jejím životě znovu objeví Mitchell Grammaticus, jenž je posedlý myšlenkou, že Madeleine je stvořena k tomu, aby se stala jeho partnerkou.

Trojúhelník v tomto ohromujícím a úžasném románu o generaci, která začíná stárnout, je odvěký, ale v tomto případě zcela svěží a překvapivý. S ničivým důvtipem, ironií a neustálým pochopením a láskou ke svým postavám Jeffrey Eugenides znovu probouzí původní energii románů. Píše příběh tak současný, že ho čteme jako intimní deník našich životů.

  • Nakladatel:
    Host
  • ISBN:
    978-80-7294-684-6, EAN:
    9788072946846
  • Originál:
    The Marriage Plot
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 420 stran, 13 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2012

Cena v obchodě: 260

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.