Učíme děti mluvit a vyprávět

0
(0)

Jak to udělat, aby děti měly zájem dobře mluvit? Žijí světem pohádek. Připravili jsme jich pro ně sedm. Každá z nich se věnuje jedné mluvní dovednosti a poskytuje hravé návody, jak zafixovat účinné návyky vedoucí ke správné výslovnosti a přirozeně znějící mluvě.
Projdou si tak 1) Pohádku dýchací – O maxifuku čaroděje Větrníka aneb Když do trumpety pořádně nefoukneš, tak ti nezatroubí.
2) Pohádku volací 5- O dalekonosném hlasu Mááága dááálek dalekýýých aneb Když voláš do dálky, tak každé slovo hodně natahuj – pak se ti hlas rozezní jako zvon.
3) Pohádku vystřelovací – O pistolníkovi Prskavkovi Prdlivkovi a o výbuchu v jeho kouzelnických ústech aneb Vyslovuj pořádně nejen začátky slov, ale i jejich konce. Ty musí v ústech doslova vybuchovat.
4) Pohádku krkolomnou – O čaroději Pečlivkovi Přesňáčkovi aneb Vyslovuješ správně každé písmenko a dokážeš přeskakovat všechny překážky jazykolamů?
5) Pohádku ptačí neboli muzikantkou – O Čaroději se zlatem v hrdle aneb Máš hlas uspávácí nebo probouzecí? Nauč se od ptáčků mluvit a zpívat pro radost.
6) Pohádku divadelní – Kouzelník Principál je stvořitelem pohádkových postav i mluvících zvířat (On si je totiž vyřezává ze dřeva.) aneb Proměňuj hlas podle podoby a povahy loutky, kterou rukama právě oživuješ!
7) Pohádku korunovační – O kouzelníkovi Bijákovi, králi všech pohádkových králů aneb O novém kinematografu, ve kterém se pohádkový film díky čarodějnickým učňům Tomášovi a Bětce nikdy nepřetrhne.
Pohádkové příběhy navíc rozvíjejí dětskou fantazii a schopnost popisovat slovy svoje představy. Kniha je určená nejen rodičům, ale i školkám a školám, na CD proto najdete metodické listy jak s učebnicí pracovat a vzorová videa cvičení.

  • Nakladatel:
    Edika
  • ISBN:
    978-80-266-0621-5, EAN:
    9788026606215
  • Ilustrace: Hovorková, Pavla
  • Popis: 1× kniha, 1× CD MP3, brožovaná, 120 stran, 21 × 29,7 cm, česky
  • Rozměry: 21 × 29,7 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 168

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.