Obrazy

0
(0)

Monografie představuje tvorbu umělce Jiřího Kosíka – malíře komorních nálad, ponorů pod povrch, výzkumníka subatomárních dějů. Kosík ve svém díle podniká dobrodružné výpravy k odvrácené straně vlastní osobnosti, za oponu svého i kolektivního nevědomí, odkud vynáší na světlo nejrůznější vize a fantomy. Kosíkovo poetické vnímání světa se v jeho obrazech projevuje jakoby magickými barvami a snovými ději, díky nimž může divák vejít do svého nitra bez zaklepání…
Vedle celé řady obrazů lze v publikaci nalézt i povídání o životě tohoto významného malíře a komentáře jeho díla od tuzemských i zahraničních výtvarných kritiků. Monografie je vytištěna na kvalitním křídovém papíru.
O výtvarníku Jiřím Kosíkovi:
Výtvarník Jiří Kosík se narodil 12. listopadu 1951 v Brně. Od útlého věku kreslil a maloval. Navštěvoval L. Š. U. Jana Kvapila – později UMPRUM. Věnoval se grafice, fotografii, keramice, designu a všem možným odvětvím aplikovaného výtvarného umění. Účastnil se také mnohých výstav doma i v zahraničí. Jeho volná tvorba se prodávala v prodejnách ČFVU – Dílo a samozřejmě soukromě v ateliéru. Po revoluci také v soukromých galeriích P. Křivánková, SVMS a mnoha jiných.
Jelikož neexistuje přesná evidence mistrových děl, dá se odhadnout, že jen v jeho volné tvorbě se jedná asi o 15 000 ks obrazů, grafik, koláží a asambláží. Jen svým počtem je toto dílo srovnatelné s Picassovým – a ten je uznáván jakožto nejplodnější autor.

  • Nakladatel:
    Šimon Ryšavý
  • ISBN:
    978-80-7354-134-7, EAN:
    9788073541347
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 68 stran, 21 × 29,5 cm, česky
  • Rozměry: 21 × 29,5 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 593

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.