Zlato Arkony

0
(0)

Po mnoha letech od napsání cyklu Černokněžník se Juraj Červenák vrací ke svým nejpopulárnějším hrdinům, Černému Roganovi a Goryvladovi. V prvním ze série nových příběhů je pouť zavede na sever, až na jantarová pobřeží, kde slovanští bohové čelí krvelačným dobyvatelům. Poradí si černokněžík v končinách, které jsou tak daleko od Kančí hory a Krvavého ohně, zdroje jeho moci?
Na Rujáně odjakživa vládli žrecové z Arkony. Touha po pokladech svatyně však přivedla na ostrov cizí hrdlořezy. Jejich lodě s dračími lebkami se vynořily ze severních mlh, z říše skryté před pohledy smrtelníků. Zaútočili, naplnili pobřežní vody těly rujanských obránců a obsadili ostrov.
Arkona zatím odolává. Kouzla, která ji chrání, však postupně slábnou. Cizinci mezitím rozšiřují svou hrůzovládu – dobyli už Wolgast a téměř se zmocnili štítu boha Jarovíta, ve Štětíně potupili Triglavovu svatyni a teď cení tesáky zvyklé na lidské maso směrem k majestátnímu Wolinu. Slovanští žreci a vládcové volají o pomoc. Povodím Odry z dalekého jihu přichází pán Radhostova meče a jeho démonický vlčí průvodce…

  • Nakladatel:
    Brokilon
  • ISBN:
    978-80-7456-119-1, EAN:
    9788074561191
  • Překlad: Pilch, Robert
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 258 stran, 11,5 × 18 cm, česky
  • Rozměry: 11,5 × 18 cm
  • Rok vydání:
    2012

Cena v obchodě: 173

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.