Umění břišního tance

0
(0)

Ucelený průvodce světem orientálního tance.
Břišní tanec je výrazem ryzí smyslnosti, která člověka okouzluje již od starověku. V Egyptě, Mezopotámii, Řecku a mnoha dalších kulturách sloužily ženy jeho prostřednictvím Bohyni Matce, s jeho pomocí dokázaly otevírat svá centra životní energie a čerpat proudící božskou energii, kterou pak předávaly druhým. Břišní tanec provázel ženy celým jejich životem, od dětství přes dospívání až ke zralému ženství a mateřství.Není náhodou, že se dnes náš zájem o orientální tanec probouzí v takové míře. V dnešním světě je mnohdy nesnadné vypořádat se s nároky, které jsou na nás kladeny, co se týče našeho zevnějšku, ale i na psychické úrovni. Právě orientální tanec může být pro ženy prostředkem, jak objevit moc a kouzlo svého těla. Může být cestou, která nás dovede k poznání našeho ženství a pomůže nám přijmout všechny jeho rozličné stránky a překonat problémy sebevědomí. Je výzvou k odhalení tajemství smyslnosti, nezávislosti a síly, oslavou radosti a životní energie.
Břišní tanec nejen posiluje bedra, mobilizuje pánevní a břišní oblast a celkově tonizuje svalstvo, mnohým z nás navíc pomůže ulevit při menstruačních obtížích, a stejně tak nás může provázet v období těhotenství a dokonce i porodu. Prospívá tělu i duchu a je vynikající volbou pro všechny, kdo se chtějí těšit ze zdravého a harmonického života.
Publikace Umění břišního tance je prvním uceleným průvodcem orientálního tance, který u nás vychází. Najdete v něm vše, co se potřebujete dozvědět: pohled do historie, srozumitelný praktický návod s instruktážními fotografiemi, jak účinně uvolnit tělo, osvojit si základy břišního tance a vytvořit si svou vlastní taneční sestavu. Na závěr se můžete s chutí pustit do výroby svého vlastního orientálního tanečního kostýmu. Praktický návod krok za krokem jistě spolehlivě pomůže i málo zkušeným švadlenám. Rady odbornice vám pomohou zvolit, který typ a střih kostýmu z pestré nabídky variací je právě pro vás ten nejvhodnější.

  • Nakladatel:
    Rybka Publishers
  • ISBN:
    80-86182-85-1, EAN:
    9788086182858
  • Originál:
    Bauchtanz
  • Překlad: Žlábková, Jelena
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 232 stran, 16 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2005 (1. vydání)

Cena v obchodě: 178

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.