Občanský sektor

0
(0)

Kniha nabízí přehled nově se rozvíjejícího oboru, který se etabluje na vysokých školách (fakulty sociální práce, sociálních věd, humanitních studií apod.). Seznamuje čtenáře s teoretickými přístupy k občanské společnosti, s teoriemi občanského sektoru, stavem občanské společnosti z historického i současného pohledu v Evropě i v českém prostředí, zařazuje občanský sektor do kontextu veřejné politiky. Jedním z důležitých projevů občanské společnosti je generování neziskových organizací – kniha mapuje základy ekonomiky i právního ukotvení neziskového sektoru. Autoři se v této knize snaží v oblasti „občanský sektor“ nalézat propojení s antropologií, sociologií, filozofií, politologií a ekonomií, a podat tak pokud možno celostní obraz problematiky.
PhDr. Marek Skovajsa, Ph.D., působí na Fakultě humanitních studií UK v Praze. Vydal řadu studií a článků na téma občanský sektor.
Mgr. Dana Moree pracuje na Fakultě humanitních studií UK v Praze. Věnuje se problematice multikulturní výchovy a občanského sektoru.

  • Nakladatel:
    Portál
  • ISBN:
    978-80-7367-681-0, EAN:
    9788073676810
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 376 stran, 16,6 × 23,6 cm, česky
  • Rozměry: 16,6 × 23,6 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 138

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.