Abeceda personalisty 2016

0
(0)

Je určena jak personalistům, tak i dalším uživatelům, kteří se zabývají personalistikou, např. sekretářkám, asistentkám a účetním, své v ní však naleznou také majitelé malých firem zastávající rovněž funkci hlavních manažerů.

Personální činnosti od A do Z
Abeceda personalisty provází průřezem nejdůležitějších personálních činností (personální strategie a řízení, získávání a výběr vhodných zaměstnanců, motivace zaměstnanců, měření výkonnosti zaměstnanců, jejich soustavné vzdělávání). Zasahuje do nezbytně souvisejících oblastí, jako jsou pracovní právo (uzavření pracovního poměru, změny pracovního poměru, překážky v práci, dovolená), personální evidence (vedení osobního spisu, shromažďování osobních údajů), odměňování, bezpečnost práce, zabývá se vztahy k Úřadu práce, OSSZ, zdravotním pojišťovnám a odborům.

Zohledněné legislativní změny pro rok 2016
Od roku 2016 dochází k řadě změn například v oblasti pracovního práva (především významná novela zákoníku práce týkající se oblasti náhrady majetkové a nemajetkové újmy utrpěné zaměstnancem v důsledku jeho pracovního úrazu nebo onemocnění nemocí z povolání, zrušení zákona o úrazovém pojištění zaměstnanců, sjednocení výkladu v oblasti srážek ze mzdy, řada změn v prováděcích právních předpisech upravujících odměňování zaměstnanců) – tyto legislativní změny budou pochopitelně v publikaci zohledněny.

Další změny v personální problematice, které jsou ve výkladu zohladněny
Čtenářům se rovněž předkládá aktualizovaná problematika poskytování náhrady mzdy nebo platu, popř. odměny z dohody v období prvních 14 dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény zaměstnance v návaznosti na úpravu redukčních hranic pro její výpočet od 1. ledna 2016, upozorněno je i na dílčí změnu ve slevě u zaměstnanců platících za umístění vyživovaného dítěte ve školce nebo jiném předškolním zařízení. Publikace se také dotkne změn týkajících se zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, a rovněž problematiky zaměstnávání státních úředníků. Dále nové vydání reaguje také na změny v právní úpravě pro odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání a v širších souvislostech upřesňuje zásady správné praxe pro školení zaměstnanců v otázkách BOZP.

  • Nakladatel:
    Anag
  • ISBN:
    978-80-7554-003-4, EAN:
    9788075540034
  • Popis: 1× kniha, kroužková, 584 stran, 16,5 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 16,5 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 602

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.