Velká dětská encyklopedie

0
(0)

Velká dětská encyklopedie je unikátní a velmi obsáhlou publikací, jež se malým čtenářům stane na dlouhou dobu neocenitelným zdrojem informací o světě, který je obklopuje. Pojmy obsažené v knize neopomíjejí snad žádnou z oblastí běžného lidského života, živého i neživého světa, přírodních jevů a úkazů. Zastoupeny jsou rozličné informace o planetě Zemi, o vesmíru, o výsledcích lidské činnosti i lidech samotných, o jejich zaměstnání, zájmech i vlastnostech. Popisovány jsou jak konkrétní hmotné předměty, tak zcela abstraktní pojmy.
V knize se nachází téměř 700 hesel, která jsou abecedně seřazena jak v samotné obsahové části, tak v přehledném rejstříku vždy s odkazem na příslušnou stranu, což dětem usnadní orientaci v knize i vyhledávání. Ke každému heslu se pojí zábavnou formou psaný vysvětlující text a také krásná barevná ilustrace. Obojí jistě velkou měrou přispívá k tomu, aby děti pochopily i pro ně dosud neznámé pojmy a aby si nové poznatky snáze a rychleji zapamatovaly.
Nedílnou součástí velmi zdařilé encyklopedie je také obrazová příloha, která se blíže věnuje některým zajímavým či důležitým pojmům a umožňuje tak malým čtenářům vytvořit si názornou představu o některých faktech. Jedná se například o porovnání délky světových i českých vodních toků, přehled nejvyšších hor světa a nejvyšších staveb. Dále se děti mohou blíže seznámit s lidským tělem a jeho orgány, s různými meteorologickými jevy, se Sluneční soustavou a planetou Zemí, s historickým vývojem jednotlivých druhů dopravních prostředků, s různými kategoriemi hudebních nástrojů a systémem řízení státu.

  • Nakladatel:
    Fragment
  • ISBN:
    80-7200-673-8, EAN:
    9788072006731
  • Ilustrace: Starý, Milan
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 256 stran, 22 × 22 cm, česky
  • Rozměry: 22 × 22 cm
  • Rok vydání:
    2002

Cena v obchodě: 152

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.