Hermann Göring : Stíhací eso 1. světové války

0
(0)

Hermann Göring je spojován především se skutky a zločiny, které spáchal v letech 1933–1945 jako jeden z nejvyšších představitelů třetí říše, avšak jeho činnost za první světové války byla přehlížena. Americký historik Peter Kilduff vytvořil zásadní dílo založené na intenzivním výzkumu Göringových raných vojenských záznamů, včetně jeho vlastních bojových hlášení, souvisejících písemností a tisíců německých a dohodových dokumentů. Jeho kniha je proto důkladnou studií, která Göringa přibližuje jako vojenského letce a velitele během první světové války a uvádí zkušenosti formující osobnost muže, jenž si získal světovou pozornost v následující válce.
Na začátku války se Göring horlivě snažil prokázat svoji hodnotu vlasti v úvodních střetnutích s francouzskými vojáky. Když byl v září 1914 postižen vážnou revmatoidní artritidou, hořel 21letý důstojník ambicemi, a nedokázal si připustit, že by byl odstaven na vedlejší kolej. Další měsíc zahájil svoji novou kariéru jako letecký pozorovatel. Následně se stal stíhacím pilotem, který si na své konto připsal 22 uznaných vítězství nad nepřátelskými letadly, a byl posledním válečným velitelem stíhací eskadry Rudého barona, Jagdgeschwader Freiherr von Richthofen Nr. I, a nositelem prestižních vyznamenání, včetně nejvyššího pruského/německého řádu za statečnost, Pour le Mérite.
Knihu doplňuje 75 kreseb a fotografi í, včetně těch ze soukromé Göringovy sbírky, které nebyly nikdy předtím publikovány. Hermann Göring: Stíhací eso první světové války je skutečným mistrovským dílem, které čtenáře provede ranou vojenskou kariérou jednoho z nejvíce neblaze proslulých lidí 20. století.

  • Nakladatel:
    Naše vojsko
  • ISBN:
    978-80-206-1590-9, EAN:
    9788020615909
  • Překlad: Čížek, Martin
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 272 stran, 16,2 × 23,2 cm, česky
  • Rozměry: 16,2 × 23,2 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 315

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.