Japonsko-český česko-japonský velký slovník

0
(0)

Největší jednosvazkový oboustranný slovník současné japonštiny. Zcela nový a svého druhu první japonský slovník u nás. Původní autorské dílo, jehož hlavním cílem je co nejvěrněji zachytit psaný i mluvený jazyk. Přes své všeobecné zaměření slovník pokrývá také odbornou terminologii, najdete v něm množství termínů z japonské kultury, historie či geografie.
Obsah:
52 000 hesel
15 000 příkladů, idiomů a frází
107 000 překladů
Hlavní vlastnosti:
Největší jednosvazkový oboustranný slovník
Aktuální slovní zásoba věrně odrážející současný psaný i mluvený jazyk
Velké množství termínů z biologie včetně jejich zápisů v kandži
Určen všem vážným zájemcům o japonštinu, od studentů po učitele a překladatele
Podrobnější informace:
Zcela nový, snadno použitelný a svého druhu první japonsko-český a česko-japonský slovník u nás, určený jak samoukům, tak začínajícím a středně pokročilým studentům univerzit či jazykových škol. Jde o zcela původní autorské dílo, jehož hlavním cílem je co nejvěrněji zachytit současný psaný i mluvený jazyk. Nad rámec svého všeobecného zaměření obsahuje i odbornou terminologii, a to z oblastí ekonomie, práva, vědy a techniky.
Při práci na japonské části slovníku jsme vycházeli jednak z řady japonských výkladových slovníků, z rozsáhlých internetových databází a studijních znakových slovníků, dále ze slovníků renomovaných nakladatelství, jako jsou Kenkyusha, Taishukan, Sanseido, Shogakukan, Kadokawa, Kodansha, Tuttle Publishing, ale také z řady specializovaných slovníků i encyklopedií a samozřejmě také z aktuálního výkladového slovníku češtiny nakladatelství Lingea. Česká část slovníku je založena na vlastním rozsáhlém výkladovém slovníku, který vytváříme již od roku 2001. Tento živý, průběžně aktualizovaný a neustále rozšiřovaný slovník tvoří jednotící základ všech našich překladových slovníků, které od roku 2005 postupně vydáváme v knižní i elektronické podobě. Obsahuje současnou frekvenčně uspořádanou slovní zásobu, nechybí ani nejnovější termíny technické, ekonomické a právní, odrážející technologický pokrok počátku nového tisíciletí.
Při vyhledávání slov uživateli poslouží uvedený seznam znaků s japonskými a sinojaponskými výslovnostmi, který využijí nejen začátečnící, ale i lidé s pokročilejší znalostí jazyka. Důraz je kladen na přehlednost, srozumitelnost a užitečné doplňující informace vhodné pro studium jazyka. Nechybí zde ani praktické příklady převzaté z běžného jazyka, které vám usnadní aktivní komunikaci a zapamatování slovní zásoby. Všechna hesla a ustálené obraty jsou doplněny o předložkové vazby a upřesňující závorky, aby bylo docíleno maximální jednoznačnosti významů a výstižnosti překladů. Tyto rozšiřující informace vám pomohou rychle a snadno najít správný význam slova, a vybrat tak nejvhodnější překlad. Předložkové vazby a příklady vám napoví, jak dané slovo nebo slovní spojení správně použít ve větě. Přehled japonské gramatiky spolu s ilustračními příklady a oběma japonskými abecedami vám umožní rychle si osvojit základy jazyka a zásady jeho užití.
Jistě také oceníte užitečný seznam afixů, numerativů a tranzitivních a intranzitivních sloves, který vám pomůže zdokonalit nejen znalost jazyka, ale také rozšířit slovní zásobu a věříme, že přijde vhod i při aktivním překládání. Doufáme, že vám slovník bude užitečným pomocníkem při studiu jazyka, během výuky, ale také při překládání.

  • Nakladatel:
    Lingea
  • ISBN:
    978-80-7508-142-1, EAN:
    9788075081421
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 800 stran, 13,5 × 23,4 cm, česky, japonsky
  • Rozměry: 13,5 × 23,4 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě:

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.