Síla jednoduchosti

0
(0)

Žijeme ve světě, kde většinou platí, že čím více, tím lépe. Usilujeme o více peněz, více spotřebováváme, více vyprodukujeme a také pracujeme více než kdy dříve. Avšak v určitý okamžik nutně musíme narazit na vlastní meze. Den má omezený počet hodin. Mnoho lidí spatřuje tuto mez jako osobní problém, jiní zase jako výzvu: pokud efektivně nakládám se svým časem a naučím se pracovat produktivně, dokážu toho udělat víc v tom omezeném čase, který mám k dispozici? Problém ale je, že ne vždy tímto přístupem dosáhneme nejlepších výsledků. Pokud děláme velké množství různých věcí, znamená to, že zřejmě děláme spoustu věcí nedůležitých, zároveň ale budeme přepracovaní a vystresovaní.

Přesto je možné dosáhnout toho, že budete mít celkem klidné pracovní dny, míra stresu bude minimální, budete se moci soustředit na svou práci a ještě si dokážete udělat čas na sebe a rodinu. K tomu vám pomůže šest klíčových pravidel, se kterými se v knize seznámíte:

1. Stanovte si limit.
2. Rozpoznejte, co je podstatné.
3. Zjednodušujte.
4. Zaměřte pozornost.
5. Vytvořte si návyky.
6. Začněte v malém.

Dosahujte primárních cílů bez stresu z toho, že musíte dělat sto věcí najednou. Může to znít jako utopie, ale autorovi této knihy se to podařilo – nechejte se tedy inspirovat. Leo Babauta sám musel objevit cestu „síly jednoduchosti“. Jak přiznává, ještě před několika lety byl velmi zadlužený, vystresovaný, měl nadváhu a necítil se zdravý. Jeho pracovní vytížení mu sotva dovolovalo vidět se s rodinou. Proto se rozhodl pro změnu, rozhodl se svůj život zjednodušit. Dnes o sobě říká, že je šťastným otcem šesti dětí, spisovatelem, veganem a také běžcem. S rodinou žije na Guamu. Provozuje blog Zen Habits.

  • Nakladatel:
    Computer Press
  • ISBN:
    978-80-251-1895-5, EAN:
    9788025118955
  • Překlad: Schürerová, Lucie
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 168 stran, 14,6 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 14,6 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 224

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.