Ostrovy, na kterých ztroskotávám

0
(0)

Ztroskotat, ale jak? Jedinečně ztvárněná kniha Luciena Deprijcka rozehrává téma ztroskotání na devatero způsobů. Na opuštěných i obydlených ostrovech, ostrovech životu nebezpečných, rajských, tropických či burácejících větrem se naplňují osudy, končí sny a nabízejí se nové šance. 18 ostrovních epizod spolu se sugestivními ilustracemi Christiana Schneidera tvoří ucelené umělecké dílo. Kniha podněcuje touhu po neznámých světech a vypráví o setkání se sebou samým, s lidmi i zásadními otázkami.
Povídky plné dramatických, tajemných či absurdně komických situací, nepostrádají oproti klasickým robinsonádám ženské hrdinky a nabourávají zažitá trosečnická klišé.
„Člověk konec konců neztroskotá každý den, a když už se to stane … a člověk má to štěstí, že je vyplaven na ostrově, tak by to přece mělo být stylové“, stěžuje si jeden z Deprijckových ztroskotanců, kterému se nelíbí, že je na pláži přivítán masou lidí. Deprijckovy variace existencionálních zkušeností ztroskotání jsou nanejvýš originální a hluboce lidské.

Lucien Deprijck je spisovatel a překladatel anglické a americké literatury. Pracuje na volné noze. Kromě jiného do němčiny převedl díla Marka Twaina, Roberta Louise Stevensona a Stephena Cranea. V poslední době vydalo nakladatelství Mareverlag knihu Südseejahre, překlad deníku Fanny Stevensonové a dopisů R. L. Stevensona z jejich pobytu na Samoe. Lucien Deprijck žije v Kolíně nad Rýnem.

Christian Schneider se narodil v Darmstadtu, vyrůstal ve Frankách, studoval ilustraci na HAW (Vysoké škole aplikovaných věd) v Hamburku. Tam dnes žije jako ilustrátor na volné noze.

  • Nakladatel:
    Nakladatelství 65. pole
  • ISBN:
    978-80-87506-32-5, EAN:
    9788087506325
  • Ilustrace: Schneider, Christian
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 184 stran, 17 × 24,5 cm, česky
  • Rozměry: 17 × 24,5 cm
  • Rok vydání:
    2013

Cena v obchodě: 493

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.