3x C.k. policejní komisař Pobuda

0
(0)

C. k. policejní komisař FRANTIŠEK XAVER POBUDA /1827 – 1914/ jako policejní komisař sedmého pražského obvodu Holešovice bdí nad pořádkem a klidem ve své čtvrti.
Rodnou čtvrť nezapře, i když musí mnohdy bojovat s rakousko-uherskou byrokracií. Je povinován svému císaři Jeho apoštolskému veličenstvu Františku Josefu I., kterého ctí. Rok 1898 nebyl zrovna tím nešťastnějším. V jeho čtvrti se staly hned tři hrdelní zločiny.

Zpočátku roku se udál zločin který by se dal pojmenovat jako Případ amerikánské nevěsty. Poté řešil Případ administrátora daně potravní a po něm přišel snad nejsmutnější z nich – Případ ze sadů korunního prince Rudolfa.
Policejní komisař Pobuda dokázal všechny tři případy objasnit, pachatele zatknout, usvědčit a předat velectěnému c. k. trestnímu soudu v Praze. Nebyl na všechnu práci sám. Má dva spolupracovníky – důsledného policejního koncipistu Nebeského a vynalézavého policejního praktikanta Rybičku. A musí po pravdě říci, že bez jejich pomoci by všechny úkoly komisař asi stěží zvládl.
JIŘÍ SLAVÍČEK pochází z pražské sedmé čtvrti, Holešovice-Letná. Kromě knih pro děti a ostatní beletrie píše i detektivky. Oblíbil si autentickou postavu skutečně žijícího policejního komisaře F. X. Pobudy působící na konci 19.století v jeho rodných Holešovicích. V roce 2014 ho poprvé představil v knize „Případy c.k. policejního komisaře Pobudy“, kde řeší případy které se udály v sedmé pražské čtvrti v roce 1891, v době konání Jubilejní zemské výstavy.
V roce 2015 v knize „Zločin v lázních Karlsbad“ pak komisař Pobuda řeší složitý případ, který se udál během jeho pobytu v lázních v Karlových Varech. V této nové knize 3 x C. k. policejní komisař Pobuda se komisař opět vrací do své rodné čtvrti.

  • Nakladatel:
    Isla nakladatelství
  • ISBN:
    978-80-904528-9-3, EAN:
    9788090452893
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 312 stran, 13,5 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 253

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.