Tři tatínci a maminka

0
(0)

Na počátku všeho bylo slovo nakladatele, který si přál vydat knihu příběhů o kouzelných bytostech mezi námi. Nápad, aby se nad zadáním sešli tři spisovatelé a aby oněmi kouzelnými bytostmi byly maminky, šel s prvním ruku v ruce. Nejprve se tedy zdálo, že každý z oslovených napíše svůj příběh pro děti z pohledu tatínka, který vypráví svým vlastním potomkům o jejich mamince. Naši tatínkové, Pavel Šrut, Michal Viewegh a Martin Reiner, ale velmi rychle povznesli své ambice a námět se jim začal zdát příliš jednoduchý. Přitažlivější jim přišlo, aby maminka byla v příbězích jen jedna… Vlastně nejen maminka, taky jeden strýček, a celá rodina, kolem které se jejich vyprávění točí.

A tak vznikly tři příběhy, které zachycují tutéž maminku v různých obdobích života.

Knížku, která představuje překvapivě spojitý celek, dovedla k dokonalosti Galina Miklínová svou grafickou úpravou a ilustracemi.

Můžete ji chápat jako vydařený kolektivní literární experiment, anebo jako volnou sbírku povídek balancujících na hranici mezi světem dětí a světem dospělých. Ale především se můžete spolehnout, že pokud z ní budete předčítat svým dětem nebo i známým, nebudete je ani na vteřinu nudit.

  • Nakladatel:
    Brio
  • ISBN:
    978-80-86113-93-7, EAN:
    9788086113937
  • Ilustrace: Miklínová, Galina
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 64 stran, 19,7 × 17,6 cm, česky
  • Rozměry: 19,7 × 17,6 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 139

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.