Nulová šance

0
(0)

Ryanovo vylíčení akcí komanda SAS (speciálních jednotek britského vojenského letectva) předčí svou autentičností a napětím všechno, co bylo na toto téma dosud napsáno.
Seržant SAS Geordie Sharp, který svádí rozhořčenou soukromou bitvu s IRA, dostane příkaz splnit dva přísně tajné úkoly. Dobře ví, že v případě nezdaru vyšší místa popřou jakoukoli účast.
V první akci velí údernému týmu, který má provést supertajnou, zcela neidentifi- kovatelnou operaci „ Pštros “. Cílovou osobou je Iráčan, který po válce v Perském zálivu emigroval do Libye. Má být zlikvidován tak, aby nebylo možno vypátrat totožnost ani původ pachatelů atentátu. Úderný tým musí být naprosto „ čistý “ – mít na sobě arabské oblečení, používat sovětské zbraně i střelivo a nemít nic, co by mohlo prozradit jeho západní původ. Padne-li některý příslušník, musí ostatní vzít jeho tělo s sebou, anebo ho trhavinami rozprášit… Když se Sharp vrátí k útvaru, čeká ho další úkol – spáchat atentát na vysoce postavenou politickou osobnost v Británii. Nesplní-li ho, jeho čtyřletý syn Tim a přítelkyně Tracy se stanou oběťmi IRA. V boji na život a na smrt kličkuje mezi dvěma stranami a hledá východisko ze strašidelného labyrintu. Zoufale se snaží najít způsob, jak odvrátit tragédii. Kdo na to doplatí víc – Geordie Sharp, nebo britská vláda?

  • Nakladatel:
    Naše vojsko
  • ISBN:
    978-80-206-1593-0, EAN:
    9788020615930
  • Originál:
    Zero Option
  • Překlad: Gojda, Jiří
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 376 stran, 16,5 × 23,9 cm, česky
  • Rozměry: 16,5 × 23,9 cm
  • Rok vydání:
    2016 (3. vydání)

Cena v obchodě: 317

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.