Jak se vraždí v Čechách

0
(0)

Pistole, nože, lano, sekyry, kladiva, palička na maso, a dokonce i šroubovák. Nástroje, s nimiž v této knize zabíjejí čeští vrazi. Zkušený autor rozhlasových i literárních rozhovorů Luboš Xaver Veselý šel v přípravách knížky Jak se vraždí v Čechách vytrvale za svým cílem setkat se v kriminálech s pravomocně odsouzenými vrahy, proniknout sérií otázek do hlubin jejich paměti a podat lidem o těchto zločincích svědectví. A podařilo se mu to. I s barvitým popisem okamžiků, kdy vrah svou oběť připravuje o život…
V knize nenajdete ani jednoho odsouzeného, který by mohl být obětí justičního omylu. Všichni tráví velkou část svého života v marnosti právem. Autor dokázal ve dvanácti mnohastránkových dialozích, připomínajících divadelní hru pro dva aktéry, zachytit osudy jednotlivých pachatelů v jejich syrovosti, nahotě a mnohdy i brutalitě. Snažil se připravit a sepsat rozhovory tak, aby měl čtenář pocit, že sedí společně s vrahem a publicistou v návštěvní místnosti věznice a je přímo u toho.
L. X. Veselý hovořil s odsouzenými, kteří si pohráli s životy jiných, zpravidla nevinných a mnohdy zcela nezúčastněných lidí. Činil tak s vědomím, že existují oběti, pozůstalí, rodiče, sourozenci, kamarádi a že se ani v nejmenším nechce dotknout památky zesnulého. Šlo mu o to, aby odvedl poctivou publicistickou práci, která by mohla veřejnost zajímat, a hlavně – mohla by se stát pro řadu lidí varovným mementem. Nehledejte v této knížce potěšení ani návod jak vraždit v Čechách, ale čtěte ji pozorně, protože všechno, co najdete na jejích stránkách, jsou holá fakta, navíc vyřčená z „povolaných“ úst.

  • Nakladatel:
    Daranus
  • ISBN:
    978-80-87423-45-5, EAN:
    9788087423455
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 248 stran, 14,5 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 14,5 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 178

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.