Italská jezera a Verona

0
(0)

Italská jezera se rozkládají podél jižního podhůří Alp a zasahují do čtyř různých regionů severozápadní Itálie. Slavnou trojici jezer tvoří jezero Maggiore, Komské a Gardské jezero, nachází se zde ale i množství menších klidných jezer malebně rozmístěných v údolích. Každé jezero má svůj nezaměnitelný charakter. Pokud si odmyslíte kulisu hor, pobřeží jezer budí zdání přímořské riviéry.
Italská jezera se rozkládají podél jižního podhůří Alp a zasahují do čtyř různých regionů severozápadní Itálie: Piemontu, Lombardie, Trentina a Veneta. Slavnou trojici jezer tvoří jezero Maggiore, Komské a Gardské jezero, nachází se zde ale i množství menších klidných jezer malebně rozmístěných v údolích. Každé jezero má svůj nezaměnitelný charakter. Okázalé pobřežní vily a jejich zahrady, vytvořené původně pro ze severu přicházející evropskou šlechtu nebo pro bohaté Miláňany, představují u větších jezer hlavní lákadlo. Například Komské jezero odedávna přitahovalo bohaté a slavné osobnosti, počínaje Pliniem Mladším, který vystavěl vily v Bellagiu, po George Clooneyho, jenž vlastní vilu v Lagliu.
Pokud si odmyslíte kulisu hor, pobřeží jezer budí zdání nějaké přímořské riviéry. Jsou poseta olivovníky, palmami a citrusovníky, promenády na pobřeží lemují palmy a oleandry, zatímco na jaře vytvářejí gejzíry barev prorostlé skupiny azalek, rododendronů a kamélií, vysázené podél svažujících se břehů. Nad pobřežními vesnicemi se tyčí vznešené zvonice románských kostelů a cimbuří středověkých hradů.
Nejznámější jezera lákají od pozdního jara do brzkého podzimu velké množství turistů. Jezero Lago di Garda je dnes už pro mnohé Čechy oblíbeným sportovním letoviskem, kde se mohou věnovat vodním sportům, cyklistice a horolezectví. Pohyb na dlouhých úsecích pobřeží občas komplikuje hustý provoz na úzkých klikatých cestách. Zatímco auto je skvělé pro výlety mimo jezera, pro okružní jízdu kolem nich je každopádně příjemnější zastavit v některém letovisku a naskočit na loď.
Z obsahu: Vyberte si z pestré palety zajímavostí: krásné nábřežní vily, lázně, historická města a mnohem více.
Kam za zážitky: Od opery ve veronské aréně přes výlety lodí po turistiku v okolních horách a návštěvu muzeí.
Poznejte místní kulturu. Památky z římského období i odkaz dynastií vám dají nahlédnout do minulosti regionu.
Kde se ubytovat, najíst a jak cestovat: spolehlivá doporučení a rady cestovatelů.

  • Nakladatel:
    Lingea
  • ISBN:
    978-80-7508-178-0, EAN:
    9788075081780
  • Originál:
    Berlitz pocket guide Italian Lakes and Verona
  • Překlad: kol.
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 144 stran, 10,5 × 14,4 cm, česky
  • Rozměry: 10,5 × 14,4 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 583

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.