Účetní závěrka – Základ daně – Finanční analýza

0
(0)

Odborná publikace je určena účetním, ekonomům, poradcům, ale i majitelům společností, kteří dávají přednost komplexnímu pojetí tématu před detailním rozborem jednotlivých dílčích částí. Předností publikace je především její AKTUÁLNOST a PRAKTICKÉ ZAMĚŘENÍ, teoretické pasáže jsou omezeny na nezbytné minimum a neobsahují zbytečné citace zákonů.
Celá práce je rozdělena do čtyř kapitol:
Operace předcházející uzavření účetních knih
Účetní závěrka podnikatelů
Základ daně
Finanční analýza.
Čtenáři jsou v ucelených kapitolách na řadě praktických příkladů seznamováni s účtováním výsledků inventarizace, odpisů, rezerv, dohadných položek, splatné a odložené daňové povinnosti, stejně tak i s novou strukturou a obsahem účetní závěrky podle jednotlivých kategorií účetních jednotek. Samostatná kapitola je věnována základu daně, především podrobnému rozboru položek, které základ daně zvyšují a které ho snižují, a to ve vazbě na jednotlivé řádky daňového přiznání daně z příjmů právnických osob. Čtenáři zde najdou i řešení aktuálních daňových problémů roku 2016 jak na základě novelizace zákona, tak i z pohledu Pokynu D – 22. Pozornost je věnována i odčitatelným položkám od základu daně, zejména podmínkám odpočtu daňové ztráty, samostatnému základu daně a slevám na dani. Kapitolu uzavírá část věnovaná zákonu o evidenci tržeb.
Poslední kapitola je věnována finanční analýze, budete seznámeni s ukazateli platební schopnosti, rentability, finanční stability, aktivity, a to s přímými dopady do praxe.
8. aktualizované a rozšířené vydání

  • Nakladatel:
    VOX
  • ISBN:
    978-80-87480-50-2, EAN:
    9788087480502
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 192 stran, 16,7 × 24 cm, česky
  • Rozměry: 16,7 × 24 cm
  • Rok vydání:
    2016 (8. vydání)

Cena v obchodě: 269

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.