Strážci

0
(0)

Z věže katedrály ve švýcarském Lausanne dohlíží na město podivný kulhavý chlapec Marc Rochat, který mluví se zvony a chce se stát zvoníkem. Žije ve světě stínů, duchů a smyšlených bytostí. Čeká na anděla, o kterém mu matka kdysi vyprávěla, že ho jednoho dne bude muset zachránit. Marc je přesvědčen, že tím andělem je Američanka Katherine Taylorová, luxusní prostitutka, která si příliš všímá prohřešků svých klientů a v patách s nemilosrdnými vrahy zjišťuje, že její pohádkový život je u konce.

Daleko odtamtud, v londýnském bytě, se jednoho dne z opilosti probudí Brit Jay Harper. Nepamatuje si nic z toho, co bylo předtím, než mu zavolali z Guardian Services a najali si ho pro Mezinárodní olympijský výbor. Nemá na výběr, přijímá práci soukromého očka a pátrá po zmizelé bývalé hokejové hvězdě. Při tom se setkává s Marcem a Katherine a dochází mu, že to není náhoda.

Příběh střídavě vypráví všichni tři protagonisté, každý ze svého úhlu pohledu. Steelovi se daří proplouvat mezi různými žánry — historickou fikcí, noir detektivkou, magickým realismem či thrillerem s prvky nadpřirozena. Ačkoli jsou Strážci uzavřeným příběhem, v němž dochází k rozuzlení, Steele je koncipoval jako první díl chystané trilogie. Následovat mají knihy Angel City a The Way of Sorrows.

  • Nakladatel:
    Host
  • ISBN:
    978-80-7294-708-9, EAN:
    9788072947089
  • Překlad: Julinová, Kristýna
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 520 stran, 13,5 × 20,4 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 20,4 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 149

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.