Laterna Magica or A Theatre of Miracles

0
(0)

Laterna magika vydává vůbec první rozsáhlou a vizuálně atraktivní publikaci, v níž mapuje historii, zajímavosti, události, osobnosti a projekty, které se v bezmála padesátileté historii tohoto unikátního divadla objevily a uskutečnily.
V téměř 400 stránkové knize naleznete především bohatou podobu vývoje divadla, které se nesmazatelně zapsalo do evropského kulturního dědictví na poli multimediální tvorby.
O Laterně magice se dá s jistotou tvrdit, že je to nejznámější české divadlo ve světě. Po svém vzniku v roce 1958 se stalo předlohou pro mnoho divadelních institucí a do dnešního dne je vyhledáváno diváky ze všech koutů světa.Laterna magika je kulturní instituce, kde neexistuje jazyková bariéra a kde představení nevyžaduje hlubší znalost divadelního prostředí. Vstup do ní je proto umožněn prakticky každému. Mnoho cizinců stále touží shlédnout představení Laterny magiky jako kolébky nových divadelních postupů, scénografických řešení a ojedinělého propojení divadelního a filmového umění.
Do tvorby Laterny magiky se zapojila celá řada světově významných uměleckých osobností. Mezi nimi např. Josef Svoboda, Alfred Radok, Evald Schorm, Miloš Forman, Jiří Trnka, Ján Kadár, Elmar Klos a celá řada dalších významných českých autorů a herců.
O to více překvapuje, že za celou historii Laterny magiky o ní v Čechách vyšla pouze jediná souborná publikace v roce 1968. Ta byla vzápětí po vydání stažena z prodeje pro její politickou nevhodnost a celý náklad byl zničen.

  • Nakladatel:
    Laterna Magika
  • ISBN:
    80-903-738-1-X
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 370 stran, 21 × 30 cm, anglicky
  • Rozměry: 21 × 30 cm
  • Rok vydání:
    2006 (1. vydání)

Cena v obchodě: 195

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.