Sága rodu Porsche

0
(0)

Už několik desetiletí fascinuje Porsche automobilové příznivce z celého světa. Co se však doopravdy skrývá za plechovou karoserií s nezaměnitelnou siluetou? Porsche je celosvětově nejvýnosnější automobilovou firmou, zároveň je však už po tři generace těsně spjato s osudy jedné rodiny.
Je nejen snem současných vyznavačů rychlosti, ale byl i snem svého tvůrce, muže s českými kořeny, rodáka z Vratislavic nad Nisou, konstruktéra Ferdinanda Porsche. Otce zakladatele proslulé automobilové firmy.
Jak se Ferdinandu Porschovi podařilo vybudovat tak skvělou a fungující firmu? Se svým talentem a pracovitostí se octl ve správnou dobu na správném místě. Dostal Hitlerovu důvěru, aby sestrojil levný lidový vůz, a využil jí vrchovatě. Bohaté dotace, velké zisky i levná pracovní síla vězňů koncentračních táborů stojí v základech jedné z nejúspěšnějších firem automobilového průmyslu.
Dvě rodinné větve – Porsche a Piëch – dnes patří k nejúspěšnějším německým výrobcům automobilů. Porsche, Audi, Volkswagen, to jsou značky, na které by byl Ferdinand Porsche hrdý.

„Nejdřív jsem se rozhlížel kolem sebe – vůz, o kterém jsem snil, ale ne a ne najít. Nakonec jsem se tedy rozhodl, že si ho vyrobím sám.“
Ferry Porsche, syn Ferdinanda Porsche (1909–1998)

  • Nakladatel:
    Práh
  • ISBN:
    978-80-7252-480-8, EAN:
    9788072524808
  • Překlad: Sojka, Pavel
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 384 stran, 15 × 21,5 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21,5 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 269

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.