Sever, západ východ

0
(0)

Antologie je pátým svazkem cyklu antologií Sever, západ východ. Představuje básnickou i prozaickou tvorbu třiatřiceti autorů ve Východních Čechách a na Vysočině. Autoři jsou rozděleni podle regionu na 4 části: Pardubicko, Hradecko, Orlicko a Vysočina. Také jsou seřazeni dle abecedy a ke každému je krom tvorby přiřazen i vlastní biogram.
(Pardubicko: Jana Bednářová, Lukáš Bína, Antonín Hrdý, Tomáš Jireček, Petr Karas, Filip Mikuš, Aleš Misař, Jana Orlová, Lukáš Vavrečka, Petr Kylián, Jiří Lojín, Lubomír Macháček, Marcella Marboe, Jakub Marvan, Eva Neméthová, Iva Tajovská, Hradecko: Václav Franc, Věra Kopecká, Alena Kordíková, Jiří Studený, Luboš Zelený, Jan Dvořák, Olga Novotná, Antonín Šlechta, Orlicko: Jiří Faltus, Miroslav Kubíček, Martin Vídenský, Milan Dušek, Monika Hojná, Vysočina: Petr Musílek, Markéta Hejkalová, Miroslav Skačáni, František Uher.)

Antologii připravilo Středisko východočeských spisovatelů ve spolupráci s redakcí východočeského literárního čtvrtletníku Partonyma pod vedením Mgr. Lukáš Vavrečky, katedrou literární kultury a slavistiky FF UPCE v Pardubicích a katedrou bohemistiky PF UJEP v Ústí nad Labem.

  • Nakladatel:
    Štěpán Bartoš
  • ISBN:
    978-80-904025-4-6, EAN:
    9788087452127
  • Ilustrace: Orlová, Jana
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 120 stran, 20 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 20 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 108

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.