Půjčovna masa

0
(0)

Kosmické lodě ještě stále nedokážou prorazit světelnou bariéru, ale informační signál ano. Lidé osídlili několik světů vzdálených desítky světelných let. Jednotu rodícího se lidského impéria střeží nelítostní psychicky kondiciovaní a vylepšení vojáci, jejichž osobnosti jsou pomocí hyperrychlého signálu přenášeny mezi světy a nahrávány do těl uzpůsobených pro boj. Jsou nemilosrdní, brutální, nelítostní. Dokonalí bojovníci, soudci a kati v jedné osobě.

Takeshi Kovacs je jedním z těchto specialistů. Za selhání si odpykává mnohaletý trest někde v datovém skladu, kde jeho digitalizované já pomalu podléhá entropii. Pak dostává šanci a probouzí se na Zemi, na nejbohatším a nejdekadentnějším světě lidského vesmíru. Má vyšetřit, proč si jeden z nejmocnějších lidí planety, muž, jenž střídá těla jako jiní kabáty, fakticky nesmrtelný Metuzalém, prostřelil mozek tak, aby se připravil o část svých vzpomínek a už nikde se k nim nedostal.

Takeshi Kovacs nemá na Zemi žádné přátele, jen ženu, která milovala muže, jehož tělo teď obývá. Zato lidí, kteří touží zničit neúprosného vyšetřovatele, je spousta.

Vynikající román kombinuje prvky tradiční detektivní drsné školy s originálně a realisticky koncipovaným světem vzdálené budoucnosti, splétá gibsonovskou vizi technicky odlidštěného prostředí se syrovou živočišností odlišující člověka od jeho výtvorů.

  • Nakladatel:
    Triton
  • ISBN:
    978-80-7387-575-6, EAN:
    9788073875756
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 456 stran, 14,5 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 14,5 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2012 (2. vydání)

Cena v obchodě: 359

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.