Podivuhodný příběh Benjamina Buttona / The Curious Case of Benjamin Button

0
(0)

Francis Scott Fitzgerald se řadí mezi autory tak zvané ztracené generace. Známé jsou jeho romány Na prahu ráje, Krásní a prokletí, Něžná je noc,Velký Gatsby a jiné. Kromě nich však napsal i mnoho povídek, mezi které patří například sbírka Tales of the Jazz Age – Povídky jazzového věku. Z ní jsme vybrali dva příběhy a zjednodušili je pro výuku angličtiny.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona vypráví o muži, který se narodil jako stařec, postupně mládne a umírá jako nemluvně. Ve srovnání s jeho opačně se vyvíjejícími vrstevníky a vůbec se zvyky společnosti tak dochází k nečekaným situacím a paradoxům. Jistě znáte filmovou adaptaci s Bradem Pittem v hlavní roli.

Druhá povídka Flákač popisuje život jižanského povaleče Jima Powella, který touží změnit styl svého života, ale alkohol a moc peněz jeho plány nakonec zhatí.

Naše zjednodušená verze je určena pro středně pokročilé studenty. Mimo jiné obsahuje český překlad na pravé straně knihy, slovníček i jazykový koutek. Ke knize je přiloženo CD, kde si čtenář může poslechnout povídky vyprávěné rodilým mluvčím. Zvýší tak svou dovednost porozumět bezpečně mluvené angličtině.

Titul byl vytvořen týmem internetové jazykové školy www.anglictina.com. Autoři projektu pod vedením Petra Špirky mají s výukou angličtiny více než desetileté zkušenosti. Své poznatky spojují s moderní technologií – publikovali i připravují českými čtenáři vyhledávané a ceněné multimediální učebnice.

  • Nakladatel:
    Computer Press
  • ISBN:
    978-80-251-3093-3, EAN:
    9788025130933
  • Popis: 1× kniha, 1× CD-ROM, brožovaná, 152 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 160

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.