My house will have a roof / Môj dom bude mať strechu

0
(0)

Básně v debutové sbírce slovenské autorky Juliany Sokolové jdou až na dřeň. Soustředění, koncentrovaný jazyk; to jediné, co může vyslovit člověk, který je téměř umlčen vahou toho, čím se zabývá. Promluvy na samé hraně mlčení. Juliana Sokolová píše anglicky, sama své básně překládá do slovenštiny. Anglicko-slovenské vydání.
The poems in Juliana Sokolová’s debut collection are pithy, condensed, concentrated. Concentrated language; the only things that can be said by someone who has been almost silenced by the weight of what they are confronting. Utterances at the very edge of muteness. Juliana Sokolová writes in English and reworks her poems in Slovak; English-Slovak edition.
Juliana Sokolová (1981) vyrůstala v Košicích a v Misurate v Libyi. Studovala filozofii na University of York (studium ukončila dizertací o Emanuelu Levinasovi). Věnuje se antické a středověké filozofii, teorii architektury a filmu. Žila a pracovala v Londýně, Prištině, Sarajevu a Berlíně. Od roku 2009 žije v Košicích, kde v současnosti přednáší filozofii na Fakultě umění Technické univerzity.

  • Nakladatel:
    Fra
  • ISBN:
    978-80-87429-46-4, EAN:
    9788087429464
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 80 stran, 11 × 18 cm, slovensky, anglicky
  • Rozměry: 11 × 18 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 49

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.