Proč tloustneme

0
(0)

Skutečně je při hubnutí nejdůležitější počítat kalorie a dbát na to, aby výdej energie byl vyšší než příjem? Gary Taubes, autor řady průlomových publikací o výživě, říká, že nikoli, a zve čtenáře na fascinující výpravu do světa, kde víc než na počítání kalorií záleží na tom, co jíte. A kde jsou tuky ve stravě vítanější než sacharidy.
Zákon zachování energie platí i ve stravování. Bez výjimky. Pro každého stejně. Co přijmeš a nespálíš, to se uloží do tukových polštářů na břiše a bocích. Zbavit se jich? Jez méně a hýbej se! Teprve v okamžiku, kdy víc kalorií spálíš, než přijmeš, začneš hubnout. Kolikrát a z kolika úst renomovaných odborníků na snižování váhy už jste tuto větu slyšeli? Jistě přinejmenším tolikrát, kolikrát jste se pokoušeli zhubnout, abyste po návratu ke svým stravovacím návykům opět přibrali.
Gary Taubes, autor úspěšných publikací o zdravé stravě, před čtenáře předkládá mimořádně čtivou knihu, která desetiletí přijímaná výživová dogmata staví na hlavu. Netloustneme proto, že příliš jíme a málo se hýbeme. Tloustneme proto, že jíme špatně. Jídelníček stavíme na „zdravých“ celozrnných obilovinách, přijímáme nadměrné množství rychlých cukrů z přešlechtěného ovoce a bojíme se živočišných tuků.
Cesta z bludného kruhu je přitom přímočařejší, než by se zdálo. Gary Taubes vás po ní na stránkách své knihy provede.

  • Nakladatel:
    Blue Vision
  • ISBN:
    978-80-87672-23-5, EAN:
    9788087672235
  • Originál:
    Why We Get Fat
  • Překlad: Krankus, Martin
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 264 stran, 14,5 × 21,5 cm, česky
  • Rozměry: 14,5 × 21,5 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 249

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.